Як пройшов День боротьби зі СНІДом у Рівному

None

     До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в місті Рівне відбулася акція безкоштовного тестування на ВІЛ для всіх охочих.

     Обласний інформаційно- аналітичний центр медичної статистики за сприяння Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення РОДА, спільно з Територіальним сервісним центром МВС №5641 організували безкоштовне анонімне тестування на ВІЛ.

     Упродовж акції протестовано на ВІЛ та гепатит С майже сотню осіб. Результати виявилися негативними. “ Таку акцію ми проводимо в регіональному сервісному центрі ГСЦ МВС в Рівненській області не випадково. Зауважте, сюди звертаються не лише жителі Рівного та області, а й з інших областей. Тому ми по суті даємо можливість отримати інформацію про свій статус великій кількості громадян,” - зауважив керівник Департаменту.

     Завдяки акції доступ до профілактичних та медпослуг став ближчим та зручнішим, зауважила директор КП “Обласний інформаційно – аналітичний центр медичної статистики” РОР Людмила Рибчук.

     Через війну епідеміологічна ситуація із поширенням ВІЛ в Україні погіршилася. Рівень недовиявлення хвороби може мати загрозливі результати у майбутньому.

    Ми закликаємо всіх українців бути пильними до свого здоров'я й регулярно проходити тестування на ВІЛ. Адже це є ознакою турботи про своє здоров'я і здоров'я тих, хто поруч . Хто не встиг дізнатися свій статус ВІЛ 1 грудня може пройти тестування в Центрі соціально значущих захворювань за адресою: м.ж Рівне, вул. Ж.Кюрі, 19