Шкільні медсестри Рівненщини потягом 4 днів приймали участь у тренінгу "Здорова школа: зміцнення здоров'я і профілактика неінфекційних захворювань у закладах освіти"

None

 Тренінг складався із трьох блоків:

розвиток навичок надання домедичної допомоги командою Smart Medical Aid (теоретичний та практичний курс). Учасники ознайомились із серцево-легеневою реанімацією, травмами та зупинкою кровотечі. Відпрацювали навички та вправи з симуляційними манекенами.

неінфекційні захворювання (НІЗ): поширеність та попередження. Учасники обговорили модель та індекс здорової школи, роль медсестри у зміцненні здоров'я та профілактиці НІЗ, безпеку під час навчання, фізкультуру та рухову активність у школах, а також супровід дітей із хронічними захворюваннями (цукровий діабет, бронхіальна астма та серцево-судинні захворювання).

Ментал Трек. Шкільні медсестри ознайомились з Mental Тrek – унікальним освітнім інструментом, який спонукає відвідувачів брати активну участь у вивченні теми, шукати відповіді на важливі питання і ділитися власним досвідом. Виставка складається із шести «станцій», розташованих по колу, які учасники по черзі проходять з ведучими-фасилітаторами.

Кожна станція присвячена одній підтемі, серед яких – вплив булінгу на психічне здоров’я, єдність психічного та фізичного здоров’я, стигма та стереотипи навколо сфери психічного здоров’я тощо.