Учасники наших заходів тепер зможуть отримувати бали безперервного професійного розвитку!

None

23 лютого КП «Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» провів тренінг «Відповідність Стандартам надання послуг з тестування на ВІЛ (ПТВ)»

Ми перейшли на новий рівень і учасники наших заходів тепер зможуть отримувати бали безперервного професійного розвитку!

Головну мету яку ми ставили перед собою- це удосконалення системи управління якістю лабораторних досліджень у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу- виконано!

Тренінг відкрила Гетьман Л.І. - завідувачка відділу управління та протидії ВІЛ-інфекції Центр громадського здоров’я України.

Також з привітальним словом перед учасниками заходу виступили Oleg Vivsiannik - директор Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА та Олена Гандзюк - заступник директора департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення.

12 січня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №6364 щодо змін до закону про протидію поширенню хвороб, зумовлених вірусом імунодефіциту людини, та правовий і соціальний захист людей, які живуть з ВІЛ.

Лікарі первинної ланки ознайомилися з принципами та етапами послуг з тестування на ВІЛ (ПТВ) ВООЗ, з важливістю дотримання етапності проведення ПТВ та Національного затвердженого алгоритму тестування на ВІЛ.

Кожен учасник провів самотестування швидкими тестами на ВІЛ-інфекцію та зрозумів тонкощі отримання доступу до чутливих даних за допомогою медичної інформаційної системи Doctor Eleks.

Людмила Рибчук, директор Рівненський обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики наголосила про важливість залучення лікарів первинної ланки до діагностики ВІЛ-інфекції.