Ми прийняли участь у навчанні щодо дій працівників у разі радіаційної аварії,

None

Навчання провели заступник директора Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Олена Гандзюк, заступник директора з цивільного захисту Костянтин Мазяр та заступник начальника управління-начальник відділу оповіщення та збору інформації Андрій Мельниченко. Враховуючи значення безпеки та нашу відповідальність перед співробітниками та громадою, ми докладаємо всіх зусиль, щоб бути готовими до подібних ситуацій.

Алгоритм дій у разі радіаційної аварії:

Збереження спокою:

В разі отримання повідомлення про радіаційну аварію, важливо зберегти спокій і не поширювати паніку серед співробітників.

Повідомлення:

Слідкуйте за офіційними джерелами інформації Користуйтесь повідомленнями від рятувальників (ДСНС), поліції, місцевої влади. Увімкніть телебачення, радіо, слідкуйте за офіційними каналами місцевої влади.

Захист:

Використовуйте захисні засоби, які надані, щоб мінімізувати контакт з радіоактивними матеріалами.

Перебувайте в укритті:

зачиняйте вікна та двері, ущільніть отвори підручними засобами (скотч, змочена водою тканина тощо) та вимикайте системи вентиляції (кондиціонери або обігрівачі); знезаразьте себе ( зніміть одяг, прийміть душ та одягніть чистий одяг). Безпека води та харчових продуктів. вода лише в пляшках, , харчові продукти є безпечними, якщо зберігались у герметичних контейнерах (консерви, банки, пляшки, коробки тощо). Також безпечною є їжа з холодильника та морозильної камери.

Евакуація та дезактивація:

Якщо це необхідно, слідуйте процедурам евакуації, уникайте залишатися на відкритому просторі та дотримуйтесь інструкцій щодо дезактивації радіоактивних речовин з ваших одягу та тіла.

Медична допомога:

Зверніться до медичних працівників або мобільної медичної бригади для отримання медичної допомоги та оцінки вашого стану. Йодид калію слід приймати лише, якщо ви отримали таку вказівку від органів влади чи ДСНС. Також важливо, що йодна профілактика здійснюється одноразово.

Діти до 1 місяця (немовлята й діти, які перебувають на грудному вигодовуванні) – 16 мг.

Діти від 1 місяця до 3 років – 32 мг.

Діти від 3 до 12 років – 62,5 мг.

Підлітки від 13 до 18 років, дорослі до 40 років, вагітні та матері, які годують груддю – 125 мг.

Людям старшим за 40 років калій йодид не призначають

Наша команда готова реагувати на будь-які небезпечні ситуації. #ОІАЦМС